top of page

Podijaksot

Jakso 8: Tunteen voimalla – Antti Reini

KATSELE TAI KUUNTELE

TÄMÄN JAKSON YHTEISTYÖKUMPPANI ON

Tässä PorvooPodissa vieraanamme on Antti Reini, jonka kanssa keskustelemme elämän käänteentekevistä hetkistä, sellaisista jotka saavat meidät pysähtymään ja katsomaan, osoittaako oma kompassi oikeaan suuntaan. Antti on tunnettu etenkin näyttelijänä, mutta vielä pidemmän aikaa hänen elämässään tärkeimpiä asioita ovat olleet musiikki ja kirjoittaminen. Antti kuvailee elämänvaiheitaan ja merkityksellisiä tapahtumia matkan varrella. Mitkä hetket saivat Antin pysähtymään ja katsomaan peiliin? Miksi Antti lopetti soittamisen ja miten palasi taas musisoimaan? Mikä merkitys intuitiolla on valinnoissamme ja miten lepakot liittyvät tähän kaikkeen?

Jakso 7: Luonnostaan luonnossa – Petteri Saario

KATSELE TAI KUUNTELE

TÄMÄN JAKSON YHTEISTYÖKUMPPANI ON

Tässä PorvooPodissa vieraanamme on luonnon ja ihmisen suhdetta tutkinut porvoolainen dokumenttiohjaaja ja luontoelokuvaaja Petteri Saario. Keskustelemme luonnon terveysvaikutuksista ja siitä, kuinka kauaskantoisia haittavaikutuksia on sillä, että olemme vieraantuneet luonnosta. Pääsemme kuulemaan Petterin luontosuhteesta ja työstä, ja saamme myös vinkit Porvoon hienoista luontokohteista sekä siitä miten luonnossa pääsee parhaiden elämysten äärelle.

Jakso 6: Yli eikä ympäri – Milla Jokisaari

KATSELE TAI KUUNTELE

TÄMÄN JAKSON YHTEISTYÖKUMPPANI ON

Tässä jaksossa nostamme purjeet, matkaamme maalta merelle ja aina mukavuusalueen rajoille asti, kun vieraanamme on Milla Jokisaari Hamarikuplasta. Keskustelemme Millan kanssa purjehduksen voimaannuttavasta vaikutuksesta, itseluottamuksen löytämisestä ja itsensä ylittämisestä. Miksi kannattaa mennä yli eikä ympäri? Miten maakravusta tuli merellisten elämysten parissa työskentelevä yrittäjä? Mitä tapahtuu, kun kymmenen naista laitetaan samaan veneeseen?

Jakso 5: Aikamatkalla Aurumissa – Valtteri Honkapää

KATSELE TAI KUUNTELE

TÄMÄN JAKSON YHTEISTYÖKUMPPANI ON

Tässä jaksossa vierailemme kultaseppä Valtteri Honkapään verstaalla Porvoon Välikadulla. Ainutlaatuinen historiallinen miljöö kertoo omaa tarinaansa pian satavuotiaan verstaan toiminnasta ja kuljettaa keskusteluamme käsityöläisyydestä kalliokiipeilyyn, kelloista koruihin ja kivijalkakauppiaan arkeen. Jaksossa kuulemme Valtterin tarinan Kultasepänliike Aurumin yrittäjäksi, keskustelemme käsillä tekemisen ja korujen merkityksestä, käsityöammattien arvostuksesta ja pohdimme myös, mitä yhteistä on kiipeilyllä ja kultasepän työllä.

Jakso 4: Meidän makuinen Porvoo – Niko Lehto

KATSELE TAI KUUNTELE

TÄMÄN JAKSON YHTEISTYÖKUMPPANI ON

Miten Itä-Vantaan Korsossa nuoruutensa viettäneestä kirvesmiehestä tuli Michelin-tähdellä palkittu kokki? Helmikuun vieraamme, ravintoloitsija Niko Lehto on mahtava esimerkki siitä, kuinka kuuntelemalla itseään ja seuraamalla unelmiaan voi saavuttaa menestystä ja saada aikaan jotain ainutlaatuista. Jaksossa kuulemme Nikon tarinan korsolaisesta Vuoden porvoolaiseksi. Miten Niko teki elämänsä kenties vaikeimman päätöksen ja lopulta tajusi tehneensä juuri oikean päätöksen? Millaista on fine dining ilman pönötystä?

Jakso 3: Hengaillen hyvä tulee – Susanna Mertsalmi

KATSELE TAI KUUNTELE

TÄMÄN JAKSON YHTEISTYÖKUMPPANI ON

Tässä jaksossa kuulemme yrittäjä Susanna Mertsalmen tarinan ja pääsemme tutustumaan Kahvilakirppis Hängaan, josta on muutamassa vuodessa tullut paikallisten olohuone ja kohtauspaikka. Keskustelemme yhteisöllisyydestä ja pohdiskelemme yhteisöllisten tilojen merkitystä nykyihmisen arjessa. Juttelemme myös Porvoon monipuolisesta kirppariskenestä, ja Susanna valottaa ajatusmaailmaa Hängan taustalla. Miten monitoimiyrittäjä tasapainottelee bisneksen ja yhteisöllisyyden välillä? Mikä on Hängan salaisuus? Miksi hengailu on tärkeää ja säännöt eivät?

Jakso 2: Oikeassa paikassa oikeaan aikaan – Mika Laine

KATSELE TAI KUUNTELE

TÄMÄN JAKSON YHTEISTYÖKUMPPANI ON

Tässä jaksossa vieraaksemme saapuu porvoolainen pitkänlinjan yrittäjä Mika Laine Itäväylä-lehdestä. Mika kertoo oman tarinansa tsupparista lehtiyrittäjäksi ja valottaa kaupunkilehden monivaiheista historiaa. Keskustelemme yrittäjän arjesta ja toimittajan työstä ja pohdimme myös journalistin etiikkaa, yksityisyydensuojaa ja tiedonvälityksen tehtävää nykymaailmassa, jossa tahti kiihtyy koko ajan ja tieto kulkee nopeasti. Kuinka jutut ja uutiset syntyvät, ja mitä kaikkea oikeastaan tapahtuu lehtijuttujen ja otsikoiden takana? Miten Mika onnistuu olemaan juuri siellä missä tapahtuu, oikeassa paikassa oikeaan aikaan?

Jakso 1: Mielen maisemissa – Terttu Schroderus-Gustafsson

KATSELE TAI KUUNTELE

TÄMÄN JAKSON YHTEISTYÖKUMPPANI ON

Tässä jaksossa vieraanamme on pellinkiläinen kuvataiteilija Terttu Schroderus-Gustafsson. Tertun kanssa pohdimme taiteen merkitystä ja kulttuurikokemusten tärkeyttä ihmiselle. Terttu kertoo myös omista työskentelytavoistaan ja inspiraationlähteistään. Puhumme taiteen tehtävästä sekä vuorovaikutuksesta osana taidekokemusta ja taiteilijan työtä. Juttelemme myös yrittäjyydestä ja porvoolaisesta kulttuurielämästä. Jaksossa selviää, miten heittäytyminen tuntemattomaan, vanhasta luopuminen ja irtipäästäminen ovat johdattaneet Tertun oman taiteellisen ilmaisunsa äärelle, Pellinkiin ja maailmalle.

bottom of page