top of page

Podijaksot

Jakso 4: Meidän makuinen Porvoo – Niko Lehto

KATSELE TAI KUUNTELE

TÄMÄN JAKSON YHTEISTYÖKUMPPANI ON

Miten Itä-Vantaan Korsossa nuoruutensa viettäneestä kirvesmiehestä tuli Michelin-tähdellä palkittu kokki? Helmikuun vieraamme, ravintoloitsija Niko Lehto on mahtava esimerkki siitä, kuinka kuuntelemalla itseään ja seuraamalla unelmiaan voi saavuttaa menestystä ja saada aikaan jotain ainutlaatuista. Jaksossa kuulemme Nikon tarinan korsolaisesta Vuoden porvoolaiseksi. Miten Niko teki elämänsä kenties vaikeimman päätöksen ja lopulta tajusi tehneensä juuri oikean päätöksen? Millaista on fine dining ilman pönötystä?

Jakso 3: Hengaillen hyvä tulee – Susanna Mertsalmi

KATSELE TAI KUUNTELE

TÄMÄN JAKSON YHTEISTYÖKUMPPANI ON

Tässä jaksossa kuulemme yrittäjä Susanna Mertsalmen tarinan ja pääsemme tutustumaan Kahvilakirppis Hängaan, josta on muutamassa vuodessa tullut paikallisten olohuone ja kohtauspaikka. Keskustelemme yhteisöllisyydestä ja pohdiskelemme yhteisöllisten tilojen merkitystä nykyihmisen arjessa. Juttelemme myös Porvoon monipuolisesta kirppariskenestä, ja Susanna valottaa ajatusmaailmaa Hängan taustalla. Miten monitoimiyrittäjä tasapainottelee bisneksen ja yhteisöllisyyden välillä? Mikä on Hängan salaisuus? Miksi hengailu on tärkeää ja säännöt eivät?

Jakso 2: Oikeassa paikassa oikeaan aikaan – Mika Laine

KATSELE TAI KUUNTELE

TÄMÄN JAKSON YHTEISTYÖKUMPPANI ON

Tässä jaksossa vieraaksemme saapuu porvoolainen pitkänlinjan yrittäjä Mika Laine Itäväylä-lehdestä. Mika kertoo oman tarinansa tsupparista lehtiyrittäjäksi ja valottaa kaupunkilehden monivaiheista historiaa. Keskustelemme yrittäjän arjesta ja toimittajan työstä ja pohdimme myös journalistin etiikkaa, yksityisyydensuojaa ja tiedonvälityksen tehtävää nykymaailmassa, jossa tahti kiihtyy koko ajan ja tieto kulkee nopeasti. Kuinka jutut ja uutiset syntyvät, ja mitä kaikkea oikeastaan tapahtuu lehtijuttujen ja otsikoiden takana? Miten Mika onnistuu olemaan juuri siellä missä tapahtuu, oikeassa paikassa oikeaan aikaan?

Jakso 1: Mielen maisemissa – Terttu Schroderus-Gustafsson

KATSELE TAI KUUNTELE

TÄMÄN JAKSON YHTEISTYÖKUMPPANI ON

Tässä jaksossa vieraanamme on pellinkiläinen kuvataiteilija Terttu Schroderus-Gustafsson. Tertun kanssa pohdimme taiteen merkitystä ja kulttuurikokemusten tärkeyttä ihmiselle. Terttu kertoo myös omista työskentelytavoistaan ja inspiraationlähteistään. Puhumme taiteen tehtävästä sekä vuorovaikutuksesta osana taidekokemusta ja taiteilijan työtä. Juttelemme myös yrittäjyydestä ja porvoolaisesta kulttuurielämästä. Jaksossa selviää, miten heittäytyminen tuntemattomaan, vanhasta luopuminen ja irtipäästäminen ovat johdattaneet Tertun oman taiteellisen ilmaisunsa äärelle, Pellinkiin ja maailmalle.

bottom of page